Jo, to my babky umíme, něco poradit, děláme to rády, s chutí a nejsme za to chváleny, když někdo řekne „babo raď„vytane v mé hlavě jedna hra, tedy je jich víc ale v téhle je to použito, víte ve které a od koho?
Čas vína zrání, burčáků a vinobraní, dobré vína pití, přeji bez ustání, od večera do svítání, k tomu také dobré jídlo ať nepálí vás doma bydlo.
pár dobrých rad, teď chci vám dát, ať mlčí ten, kdo rady nemá rád.
Kivi, mango, zralé avokádo, cokoliv, silná mužská ruka takto krásně pomocí skleničky přiměřené velikosti oloupe. Avokádo, není-li úplně měkké, pokoulím v dlani o stůl a jako vše vyloupnu o sklenici, tedy po vyndání případné pecky.
To asi každý zná, kdo zívá, že hlad má. Kdo dřímá ten by spal, kdo zívá, ten by žral? a stará moudra česká, jsou ne jen hezká?
Ne každá žena, je tímto darem obdařena, ne každý muž má sen, že láska prochází mu žaludkem? A komu z vás to vadí, že barvy k sobě ladí, ať své drahoušky vnadí mimo jídla, jsou i další vřídla, jiné zdroje nepokoje? Já vařím, patlám, pusou melu a jídlo u nás je, zdrojem tmelu a rodinného pelu.
Ne že, by jsme si takto žrali denně, je to průběh několika let? A některé labužnické výplody, si dokonce ještě pamatuji. Pražené mandličky zabalené v sušené švestce a následně do pršutu, tak někdy před lety, dnes bych si dala grilovanou Jourovou na pepři a jí bych zase na oplátku dala můj důchod?
No jo, já se koukla a teď už vím, že jste z blogspotu a ještě se to slučuje i s Google+ a je v tom naprostý chaos?
Moje děvčata na blogu cz vaří pečou vyšívají, já pořád jen žvaním a věřte že zvětšit starou fotku, vyndat z ní něco na stole, mě moc nebavilo, jsem „outsider„ a tak blýsknout se, že formičky na vánoční cukroví, jsou dobré i na sýr, mě dalo dost práce ve photoshopu, my se s jídlem fotíme maximálně na vánoce a velikonoce?
Nikdo nehádal pana Svěráka a Smoljaka ani jejich hry? Snad jsem myslela, že se někdo v Českém nebi upomene?
Ty je jistě nepotřebuješ, tedy ty rady myslím. Olivy jsou u nás oblíbené, na suchý toustík jen tak na půl minutky v mikrovlnce, dám ještě za tepla:
Pomazánku z avokáda.
2 kousky, 2 čili papričky,
2 šalotky, sůl,
na drobno nakrájená očka i s olejem
1 krabičku maskcarpone, vše dobře rozetřít. (odležet v lednici)
Ozdobím okurkou (rajče) a červíky (včeličky) si ozdobíte jak libo, z černých a zelených oliv, nakrájených na kroužky, napíchnu na párátko a tykadla jsou nutná pro efekt!
Libuško, nic si z toho nedělej, je to jen tvaroh tak, jak má chutnat, ne chuti a konzistence hašeného vápna, spíše jsem se bála otázky, na to červené uprostřed, to bych do pusy nevzala za sto zlatých rýnských?
Pokochala jusem se obrázky a děkuji. Pobavila jsem se u zívání. Pěkný večer přeji. 🙂
Vytanulo mi České nebe:)
To asi bylo pochutnáníčko – pěkný talíř!
Ne že, by jsme si takto žrali denně, je to průběh několika let? A některé labužnické výplody, si dokonce ještě pamatuji. Pražené mandličky zabalené v sušené švestce a následně do pršutu, tak někdy před lety, dnes bych si dala grilovanou Jourovou na pepři a jí bych zase na oplátku dala můj důchod?
Aha, došlo mě, že vidíte talíř jeden, to používáte prohlížeč internet Explorer? Tam ty delikatesy jsou po Česku, (neviditelné) ?
Myslela jsem, že Váš talíř je jen ten s včeličkami:)
Tak ty další vypadají krásně také!
České nebe patřilo k dotazu na hru s „Babo raď“ 🙂
No jo, já se koukla a teď už vím, že jste z blogspotu a ještě se to slučuje i s Google+ a je v tom naprostý chaos?
Moje děvčata na blogu cz vaří pečou vyšívají, já pořád jen žvaním a věřte že zvětšit starou fotku, vyndat z ní něco na stole, mě moc nebavilo, jsem „outsider„ a tak blýsknout se, že formičky na vánoční cukroví, jsou dobré i na sýr, mě dalo dost práce ve photoshopu, my se s jídlem fotíme maximálně na vánoce a velikonoce?
Nikdo nehádal pana Svěráka a Smoljaka ani jejich hry? Snad jsem myslela, že se někdo v Českém nebi upomene?
Tak jsem se těšila, jak někdo napíše, JEŽKOVY VOČI, to je žrádlo? Tak prd, jak říká Bohdalka v tom vtipu?
Liebe Grüße Anna wünsche dir eine gute neue Woche Gruß und einen guten Tag Gislinde
Děkuji za přání, týden to bude mlhavě šedý, jako již několik dosud?
mne kromě pěkného jídla zaujala ta valcha….protože ji mám schovanou….ale prala jsem na ní, to zase jo. Ale přijde mi škoda ji vyhodit.
I já ji mám dobře utajenu kdesi na půdě, pro případ energetické krize?
Aničko, pravdu máš. Rady beru vždy, jeden nemůže vědět všechno a dobré jídlo je jedna z mála věcí, které nás na stará kolena potěší, že?
Ty je jistě nepotřebuješ, tedy ty rady myslím. Olivy jsou u nás oblíbené, na suchý toustík jen tak na půl minutky v mikrovlnce, dám ještě za tepla:
Pomazánku z avokáda.
2 kousky, 2 čili papričky,
2 šalotky, sůl,
na drobno nakrájená očka i s olejem
1 krabičku maskcarpone, vše dobře rozetřít. (odležet v lednici)
Ozdobím okurkou (rajče) a červíky (včeličky) si ozdobíte jak libo, z černých a zelených oliv, nakrájených na kroužky, napíchnu na párátko a tykadla jsou nutná pro efekt!
Aničko, díky, ale já zdaleka nejen všechno nevím, ale ani jsem dosud neochutnala maskarpone, to jsem ostuda, co? Budu se muset polepšit, já vím.
Libuško, nic si z toho nedělej, je to jen tvaroh tak, jak má chutnat, ne chuti a konzistence hašeného vápna, spíše jsem se bála otázky, na to červené uprostřed, to bych do pusy nevzala za sto zlatých rýnských?
quante cose buone … buona domenica Anna 🙂
ciao Franca
Nizza Domenica sera.
che bello 🙂 …. serena sera cara Anna , un abbraccio Franca 🙂