Rady do kuchyně

Jo, to my babky umíme, něco poradit, děláme to rády, s chutí a nejsme za to chváleny, když někdo řekne „babo raď„vytane v mé hlavě jedna hra, tedy je jich víc ale v téhle je to použito, víte ve které a od koho?

Čas vína zrání,
burčáků a vinobraní,
dobré vína pití,
přeji bez ustání,
od večera do svítání,
k tomu také dobré jídlo
ať nepálí vás doma bydlo.

z53y

pár dobrých rad, teď chci vám  dát, 
ať mlčí ten, kdo rady nemá rád. 

rada1

 

Kivi, mango, zralé avokádo, cokoliv, silná mužská ruka takto krásně pomocí skleničky přiměřené velikosti oloupe. Avokádo, není-li úplně měkké, pokoulím v dlani o stůl a jako vše vyloupnu o sklenici, tedy po vyndání případné pecky.

 

rada

 

To asi každý zná, kdo zívá,
že hlad má.
Kdo dřímá ten by spal,
kdo zívá, ten by žral?
a stará moudra česká,
jsou ne jen hezká?

ozdob si7

 

Ne každá žena, je tímto darem obdařena, ne každý muž má sen, že láska prochází mu žaludkem? A komu z vás to vadí, že barvy k sobě ladí,  ať své drahoušky vnadí mimo jídla, jsou i další vřídla, jiné zdroje nepokoje? Já vařím, patlám, pusou melu a jídlo u nás je, zdrojem tmelu a rodinného pelu.

.

 

This slideshow requires JavaScript.

 

 

Reklamy

18 thoughts on “Rady do kuchyně

    1. Ne že, by jsme si takto žrali denně, je to průběh několika let? A některé labužnické výplody, si dokonce ještě pamatuji. Pražené mandličky zabalené v sušené švestce a následně do pršutu, tak někdy před lety, dnes bych si dala grilovanou Jourovou na pepři a jí bych zase na oplátku dala můj důchod?

    2. Aha, došlo mě, že vidíte talíř jeden, to používáte prohlížeč internet Explorer? Tam ty delikatesy jsou po Česku, (neviditelné) ?

        1. No jo, já se koukla a teď už vím, že jste z blogspotu a ještě se to slučuje i s Google+ a je v tom naprostý chaos?
          Moje děvčata na blogu cz vaří pečou vyšívají, já pořád jen žvaním a věřte že zvětšit starou fotku, vyndat z ní něco na stole, mě moc nebavilo, jsem „outsider„ a tak blýsknout se, že formičky na vánoční cukroví, jsou dobré i na sýr, mě dalo dost práce ve photoshopu, my se s jídlem fotíme maximálně na vánoce a velikonoce?

          Nikdo nehádal pana Svěráka a Smoljaka ani jejich hry? Snad jsem myslela, že se někdo v Českém nebi upomene?

  1. mne kromě pěkného jídla zaujala ta valcha….protože ji mám schovanou….ale prala jsem na ní, to zase jo. Ale přijde mi škoda ji vyhodit.

  2. Aničko, pravdu máš. Rady beru vždy, jeden nemůže vědět všechno a dobré jídlo je jedna z mála věcí, které nás na stará kolena potěší, že?

    1. Ty je jistě nepotřebuješ, tedy ty rady myslím. Olivy jsou u nás oblíbené, na suchý toustík jen tak na půl minutky v mikrovlnce, dám ještě za tepla:
      Pomazánku z avokáda.
      2 kousky, 2 čili papričky,
      2 šalotky, sůl,
      na drobno nakrájená očka i s olejem
      1 krabičku maskcarpone, vše dobře rozetřít. (odležet v lednici)
      Ozdobím okurkou (rajče) a červíky (včeličky) si ozdobíte jak libo, z černých a zelených oliv, nakrájených na kroužky, napíchnu na párátko a tykadla jsou nutná pro efekt!

      1. Aničko, díky, ale já zdaleka nejen všechno nevím, ale ani jsem dosud neochutnala maskarpone, to jsem ostuda, co? Budu se muset polepšit, já vím.

        1. Libuško, nic si z toho nedělej, je to jen tvaroh tak, jak má chutnat, ne chuti a konzistence hašeného vápna, spíše jsem se bála otázky, na to červené uprostřed, to bych do pusy nevzala za sto zlatých rýnských?

Zanechat Odpověď

Vyplňte detaily níže nebo klikněte na ikonu pro přihlášení:

WordPress.com Logo

Komentujete pomocí vašeho WordPress.com účtu. Odhlásit / Změnit )

Twitter picture

Komentujete pomocí vašeho Twitter účtu. Odhlásit / Změnit )

Facebook photo

Komentujete pomocí vašeho Facebook účtu. Odhlásit / Změnit )

Google+ photo

Komentujete pomocí vašeho Google+ účtu. Odhlásit / Změnit )

Připojování k %s