ŠŤASTNÁ TO ŽENA

TAK TO JSEM BYLA JÁ.

Některý den, v týdnu minulém, když to tam nahoře prásklo, a jeden kus toho smetí, co tam létá padal a padal, krásně hořel a svítil na cestu pocestným, tedy u nás ne, spadl po kouscích někde v Itálii a něco prý spadlo na Sicílii a když padá něco za miliony a má to tunu, má to „váhu„ i v mých očích, byla jsem chvilku šťastna, jen tedy po tu dobu, když se to provalilo a nežli jsem ztratila iluzi, že nastane řetězovka, jeden rotující satelit, narazí do toho druhého, ten dále do dalšího, Bum prásk a BUM BUM BUM. Nastane ticho, televize a počítače zhasnou, banky stáhnou rolety a sedící a komentující lidé, budou muset odejít od své čtyřiadvacetihodinové, drahé drogy, sednou k ohni, upečou si, do oka chyceného králíka zdivočelého, po útěku z králíkárny sousedovi a nežli dojdou králíci, budeme zase sedět pospolu a chvilku budeme šťastní, bez starostí, co asi dělá guvernér národní banky, bez televizní „zábavy„. V té nastalé tmě, zase uvidíme hvězdy. Prdlajs, to by byl poprask na laguně?  NASA
PŮJČÍM VÁM JEŠTĚ TEN MŮJ KANÁL, BEZ GOOGLE: NASA  . Poraďte si jak chcete, někdy to jde, někdy ne, někdy je to zábavné.
Klikněte si a alespoň na obrázku, uvidíte hvězdy!


Někdy mám pocit, že kdyby to spadlo všechno, konečně by lidé věděli, co je pravda a co lež?

22 komentářů: „ŠŤASTNÁ TO ŽENA

  1. Někdy si říkám, že by mi bylo bez internetu líp. Zrovna teď, když doslova bojuju, abych se u tebe dostala k fotkám a komentářům. Úplně mi z toho už tečou nervy!!!
    Napsala jsi pěknou úvahu o tom, co by kdyby. Možná bychom se už na hvězdy ani nestihli podívat, Aničko.
    Zdravím tě, přeji krásný nedělní večer a moc děkuji za všechny tvoje komentáře. 🙂 Hanka

    1. Nejsi sama Hanko, poslední měsíc bojujeme všichni, ta celková, světová přestavba internetu na systém, hlavně pro tablety a mobily, i mně pije krev ale mě nedostanou ? Neděkuj, chodím k tobě ráda, dokonce tě i publikuji na Google, že si nikdo z Čechů neklikne, je takový náš národní folklor? A půjčka za oplátku, ty víš, že já to nedělám, ch odím jen tam a k těm, co mě zajímají.

      1. Mě taky nedostanou, už jsem do blogování vložila hodně času a energie, takže nás rozdělí jenom smrt! 😉
        Občas se poděkovat musí, Aničko, to je zase můj zvyk. 🙂 Jsi hodná, že mi děláš reklamu, jenom mám obavy, že si ji nezasloužím. No, a Češi jsou prostě Češi, každý je nějaký, ať už jednotlivec nebo celý národ. Ber to jako fakt a nelámej si s tím hlavu.

        1. Jen hlavně nebýt poplatný, mít svůj názor a trvat si na tom. Často o tvých fotkách přemýšlím, je jich škoda, jen pro blog, já bych se pokusila o nějakou katalogizaci, nebo vytvoření souboru, vždyť ty vlastně nafotíš velkou část země a krásně, zkusila jsi to někde nabídnout, já bych udělala soubory podle krajů a dala to na You Tubko, jako Autorizované soubory, to by ti ale někdo musel nahrát i hudbu? Za pokus by to ale stálo.

  2. Jinak, i když by mi bylo neskutečně smutno bez internetu (pro mě představuje opravdu spojení se světem), občas si taky říkám, jen ať to bouchne.
    Jenže, chytat králíky, abych se mohla najíst, tak až tam bych se vrátit nechtěla.
    A hvězdná obloha na obrázcích je skutečně krásná!

    1. Píši o chvilce, jde o to co je v rámci lidské existence chvilka, myslím že již mockrát jsme jako lidstvo začali od nuly a na planetě, kde jedni létají do vesmíru a druzí žijí v době kamenné, by jsme se rychle, i bez systémů hvězdných válek obešli a naučili se znovu to, co jsme „minulý týden„ zapomněli. A možná by nám to v mnohém prospělo.

    1. Où que vous habitiez en France, certes avec vous il n’ya pas de neige? Pour nous, dans les montagnes où je vis, ne relève plus. Bon dimanche et aujourd’hui, une soirée pleine d’étoiles. Anna

  3. Tato zpáva mi nějak unikla a to se dívám na zpravodajství velmi pilně, ale teď se pořád řeší jen povolební vyjednávání, propuštěný Rath a přírodní katastrofa na Filipínách, která je hrozivá. Moc se mi líbí ta chalupa v horském dolíku pod hvězdami a sním si o tom, jak by se mi tam krásně žilo, nebo aspoň rekreovalo, protože nevím, jak bych takový život zvládala, jsem přece jen městský člověk.

    1. Já to Jarko také vím jen proto, že chodím číst k Osvaldovi na Italské stránky, výpadek televize jsem neřešila, myslela jsem že nám to skilink zase vypnul, jako minulý měsíc, týden jsme byli bez televize, zapomněli jsme zaplatit 29 korun. Poplatek, když jsme před lety satelit kupovali, jsme zaplatili jednorázově (několik?) tisíc, mělo to být navždy, oni firmu prodali a platili jsme podruhé a ještě každý měsíc chtějí jakýsi bakšiš a stát, místo aby nás chránil, nechá je lidi okrádat? Tak, ať jim to padá? Tady nechytíme ani rýmu, natož signál a s internetem je to stejné, jen v růžovém? Ta chata by se ti asi nelíbila, je to na Schronisku a je to kolos. S hvězdami, je to v poslední době nahnuté i tady u nás na horách, dali nám sem jakési nové osvětlení (sodík) asi? a máme červené nebe, jako vy?

      1. To s dalšími a dalšími přidanými poplatky je bordel. A ať nám nevykládají, že je to jen na nás, když jde o právní věci, tam by měl některé zákony ukočírovat stát snad, ne? Stejně tak jako lidi zaplatí za dům a pozemek není jejich a teď nemůžou ten dům ani prodat, jak se takové věci řeší? Zaplatí znovu jiný barák a pár set tisíc nebo několik milionů můžou odepsat? To samé poplatky exekutorům, darmošlapům.

        1. Kdysi platné, dnes pitomé přísloví, že nevědomost hříchu nečiní, nutící mě se neustále učit, sledovat co a kde se šustne, abych něco neopomenula, je dnes vysilující pro duševní život nejen nás starých ale i pro mladé. Málo co mám v nepořádku, po roce mě unikla platba, tedy pakatel 29 Kč., jinak všechno a vždy máme, dalo by se říci předplaceno, o nevracení přeplatků ČEZEM, o tom jsme mluvili minule. Nevím, jestli mám považovat za pořádek a důslednost to, co je jednostranné, oni mohou cokoliv, my držet ústa a krok, mám obavy že to brzy praskne ve švech. Po kroku národní banky půjdou ceny rapidně nahoru a to již málokdo, z těch šedesáti procent lidí, co jedou od výplaty k výplatě ustojí v klidu?

  4. Krásné fotografie, hvězdy jsou působivé, ale ještě více mě uchvacují hory. Hned si představuji tu túru, rozhledy do dalekých obzorů, čerstvý, chladivý vzduch a povznášející pocit, že už od těch hvězd nejsme tak daleko.

    1. Ty obrázky jsou Miloši, vaše milované Tatry s Polské strany. Děkuji za hezký komentář, vidím, že jste romantická duše, jako jsem já bývala kdysi v mladším vydání. Ty hvězdy mě ale fascinují stále a tak nakonec, by mě ty satelity chyběly. Sleduji každou novinku, těch cest ke hvězdám, hvězdné brány se asi nedožiji, vývoj jde ale tak rychle že ti mladí, pokud se nevyhladí vzájemně, ano.

  5. Einen schönen Tag liebe Anna,danke dir für deinen Besuch bin gerade von Wandern zurück sind ein paar Tage an der Ahr,wundschön die Sterne toll anzusehen atemberaubend.Wünsche dir ein schönes glückliches Wochenende liebe Grüße von mir und Freundschaft.Gislinde

    1. Liebe Gislinde, Sterne in der heutigen überschatten die „schnelle Leben“ Niemand hat die Zeit, zu den Sternen, oder jung aussehen und in der Liebe bereits tun, starrte auf den Computer, legen Sie sich in die Augen?

  6. Hvězdy jsou krásné na nebi, ale ne, kdyby všechny začaly padat na tu naši malou Zemi. Taky bych ještě nechtěla, ani ne tak kvůli sobě, ale kvůli dětem a vnoučatům. Tak věřím, že to nebude horší než to je.

  7. Vidět hvězdy, to je něco. Jednou jsem je viděla na poušti, to člověk jen zírá. Vůbec jsem si poslední dobou zvykla hledět na nebesa, je to úchvatné.
    Ale doufám, že nic nekrachne, to by bylo jak, kdyby Bůh seřezal své děti a poslal je plačící do svého pokoje. Snad si to ještě nezasloužíme??

    1. Tak a je to jasné, zase jsem plácla něco, co u nás ve správách nebylo a výpadků si nikdo ani nepovšiml, mimo tedy nás, televizi máme přes satelit a na jeden se dívám dalekohledem, tedy můj muž říká, že je to stanice, že satelity jsou menší a tenhle nebeský krám, je kolos, náš dalekohled ale nemá tu kvalitu, na nebe se díváme často, tady jsou ještě hvězdy, krásně zářící?

Napsat komentář